Ангел Валентинов от Монтана получи първата награда на Фондация „Тръст за социална алтернатива“ за проекта Модна къща „Мама, Тати и аз“

На 15 март тази година фондация “Тръст за социална алтернатива” организира  церемония по завършването на първия випуск от участници в програма “Бизнес алтернативи”, клас – пролет 2016 г. Гости на тържеството бяха г-жа Мартина Стронг – заместник-посланик на Посолството на САЩ в България, г-жа Десислава Тальокова – изпълнителен директор на фондация „Америка за България“, г-н Стамен Янев – изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, представители на бизнеса, дипломатическия корпус и неправителствения сектор. На събитието бяха наградени отличилите се участниците в програмата и спечелили конкурса за най-добър бизнес план.

Модна къща “Мама, Тати и Аз”, е бизнес-проектът на Ангел Валентинов от Монтана, който спечели първа награда от 7000 лв. в класацията на Фондация „Тръст за социална алтернатива“ на първия клас в програмата „Бизнес алтернативи“. Останалите победители на първия клас на програмата са Спас Спасов от София за Foodtruck или подвижен ресторант, Стефан Стефанов за дърводобив и продажба на дърва за огрев в община Трън и Пламен Илиев от врачанското село Малорад за подвижна книжарница „Идея“, която осигурява достъп на родители и ученици от малките населени райони до качествени услуги, помагала, пособия за тяхното развитие и пълноценен учебен процес, обяви Сара Перин, изпълнителен директор на Фондация „Тръст за социална алтернатива“. Те получават съответно финансиране от 5 000 лв., 4 000 лв., 3000 лв.

„Вие сте следващото поколение предприемачи“, каза Росен Иванов – съдружник и управител на инвестиционен фонд Black Peak Capital, обръщайки се към първите випускници на програмата. Общо 14 участници завършиха пилотния курс дискусионно-обучителната програма на ТСА „Бизнес алтернативи“, в която в рамките на 5 месеца изявени и успешни бизнесмени споделяха своя личен опит и познания относно стартиране и  развиване на бизнес в страната. Програмата е на базата на много успешен модел, прилаган вече 49 години в Ню Йорк с латински малцинства, ветерани, жени в неравностойно положение и хора от социално пренебрегвани групи. 5 години след приключване на програмата над 54 % от бизнесите продължават да се развиват успешно. Това разказва Камелия Атанасова, мениджър на програма „Бизнес алтернативи“.

Повече за самата церемония